Cijena:

40,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Novena

Biblioteka: Stella Maris

ISBN: 978-953-6144-37-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 120

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 170 x 110

Prevoditelj: Brigita Peček

Autori: Maillard,Emmanuel

Šifra: 4890

Sv. Mariam iz Betlehema

Glasnica Duha svetoga

Sv. Mariam Baouardy kći je Galileje. Rodila se u obitelji siromašnoj materijalnim dobrima, ali bogatoj čvrstom kršćanskom vjerom. S tri je godine ostala siroče. Usvojio ju je stric. Nikad nije naučila ni čitati ni pisati no njezin je život slijed izvanrednih natprirodnih pojava dostojnih jedne Katarine Sijenske ili Terezije Avilske. Imala je stigme. Prošla je teške duhovne bojeve sa sotonom.
Odakle joj nebeska mudrost, djetinja i snažna, zbog koje su je svi voljeli? Odakle taj oganj ljubavi koji je prožima? Za nju je, kao i za sv. Pavla, "živjeti Krist".
Taj lijepi "ljiljan Palestine" postao je u karmelskom redu sestra Mariam od Isusa Raspetoga. Često su je posjećivali Isus i Marija. Riječi koje nam je prenijela, biseri neprocjenjive vrijednosti, danas su nam značajne jer rasvjetljavaju tmine našega tjeskobnog čovječanstva.
Mariam je umrla u Betlehemu u 33. godini života, 26. kolovoza 1878., nedugo nakon rođenja Terezije iz Lisieuxa. Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 13. studenog 1983. godine a svetom je proglašena 17. svibnja 2015.
Nemoguće je ne zavoljeti Mariam kad se upozna njezin život, ne poželjeti postati svet, biti u njezinoj školi!

(Tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica