Cijena:

3,98 EUR

Nakladnik: Novi svijet

ISBN: 953-96941-7-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 113

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Prevoditelj: Ankica Farkaš

Autori: Lubich,Chiara

Šifra: 9DJM00050

Visina: 179 mm

Širina: 115 mm

Svaki trenutak je dar

Razmišljanja o sadašnjem trenutku

Sadašnji trenutak je jezgra duhovnog života, kako u kršćanstvu tako i u drugim velikim religijama. Možda jer se pred nezaustavljivom bujicom vremena pokazao kao spas, trenutak predaha, nepogrešivi lijek.
Nema onoga koji u dodiru s duhovnošću Chiare Lubich nije u mnogome bio osnažen u življenju sadašnjeg trenutka, kako je to ona predložila i ilustrirala na razne načine. Odatle ova malena zbirka njezinih kratkih razmišljanja i savjeta, korisnih onima koji, opterećeni mukama i tjeskobama života, osjećaju potrebu za zaustavljanjem vremena, za »time-out-om« bitka kako bi ponovno našli sebe i svoj životni smjer.

(Iz Uvoda)
 

Chiara Lubich (Trento - Italija, 1920.), utemeljiteljica i predsjednica Pokreta fokolara vrlo je poznata u Italiji i u svijetu po svojem sudjelovanju u crkvenom životu, u ekumenskim odnosima, a sve više i u dijalogu s velikim religijama. Duhovnost jedinstva koju je započela odgovara onome što Ivan Pavao II. piše u pismu »Nastupom novog tisućljeća« (duhovnost zajedništva). Dodijeljeni su joj brojni počasni doktorati u raznim znanostima (filozofija, teologija, ekonomija, psihologija, pedagogija, komunikacije, sociologija). Dobila je nagradu Templeton za promicanje religije (1977.) i nagradu UNESCO za odgoj za mir (1996.), kao i brojna počasna građanstva (Rim, Firenca, Buenos Aires). Njezina su djela prevedena na više od dvadeset jezika. Među njima su: Duhovni zapisi (4 knjige). Posljednje knjige prevedene na hrvatski jezik: Vez svjetla, Vapaj, Možda još ljepše.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica