Cijena:

4,65 EUR

Nakladnik: Novi svijet

ISBN: 953-7109-03-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 158

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Prevoditelj: Nada Polić

Autori: Lubich,Chiara

Šifra: 9DJM00150

Visina: 200 mm

Širina: 130 mm

Na izvoru života

Razgovori o obitelji

Obitelj je danas više nego ikada temeljno mjesto evangelizacije i afirmiranja humanih vrijednosti i društva. No, ne možemo sakriti zabrinutost za nju, upravo zbog udaraca kojima je sve više izložena. Ljubav supružnika, stvarateljski dar koji bi ih trebao doživotno vezati, nakon jedne ili dvije godine - a ponekad i manje - slabi i umire. Obitelj vapi za sigurnim uporištem, za pomoći koja dolazi odozgor: za jakom duhovnosti. Ta duhovnost trebala bi vrednovati njenu prirodnu karakteristiku - zajedništvo, duhovnost koja će istaknuti da Bogu možemo ići zajedno, duhovnost koja će svakog pojedinog člana obitelji dovesti do toga da snagu crpi u Bogu kao izvoru ljubavi i da otkrije u bratu, dakle i u mužu, u ženi, u djeci, u svakom bližnjem - put koji vodi k Bogu.


Chiara Lubich - nagrada UNESCO 1996. za odgoj za mir, brojni počasni doktorati i počasna građanstva, tri milijuna knjiga prodanih u cijelome svijetu - to su samo neki podaci o utemeljiteljici Pokreta fokolara-Chiari Lubich-jednog od najslušanijih glasova današnjeg vremena zbog novine, evanđeoske radikalnosti i duboke humanosti njene poruke.


Na izvoru života
Razgovori o obitelji, koji sačinjavaju ovu knjigu, proizlaze od niza pitanja upućenih Chiari Lubich na ovu temu. Teme su vezane za zaručništvo, brak, bračni par, odnose u obitelji i među obiteljima, ostarjele, djecu, nadilaženje poteškoća, ljubav, itd.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica