Cijena:

158,00 kn

Nakladnik: Verbum

ISBN: 978-953-235-603-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 376

Jezik izvornika: Njemački

Godina izdanja: 2018

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Autori: Strehlow,Wighard

SKU: 978-953-235-603-8

Visina: 215

Širina: 145

Sveta Hildegarda i hrana kao lijek

Sveta Hildegrada iz Bingena, poznata kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice, a njezina su otkrića i danas, 800 godina kasnije, vrlo aktualna.

Wighard Strehlow, doktor kemije, jedan od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savjete u medicini i prehrani, u knjizi Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti na jednomu je mjestu sabrao spoznaje o hrani te savjete i recepte utemeljene na spisima sv. Hildegarde.

Prvi dio knjige bavi se posebnom ljekovitom snagom hrane te opisuje korisna i štetna svojstva brojnih prehrambenih namirnica: voća, povrća, žitarica, mesa, ribe, začina, napitaka itd., a tu se nalaze i korisni savjeti o začinskomu bilju, njihovoj primjeni i uzgoju. Autor nam prenosi i stav svete Hildegarde prema sirovoj hrani, zelenomu, nedozrelom voću i povrću te nabraja i opisuje namirnice koje je sveta Hildegarda nazvala „kuhinjskim otrovima“.

U drugomu dijelu knjige nalazi se više od 300 najrazličitijih recepata koji se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde, a koje je dr. Strehlow iz njezinih spisa sabrao i na praktičan način prikladan suvremenomu čovjeku uobličio nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja.

Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika