Cijena:

43,67 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Salus

ISBN: 978-953-235-664-9

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 432

Jezik izvornika: Slovenski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Lidija Piskač

Autori: Rop,Nikolina

Šifra: VKDE00217

Visina: 26,0

Širina: 18,5

Kuharica sestre Nikoline

555 tradicionalnih i isprobanih recepata u modernom ruhu

  • 555 recepata
  • namirnice iz naših vrtova
  • 430 stranica
  • bogate fotografije u boji
  • tvrdi uvez
  • tri pokazne vrpce
  • format 185 x 260 mm

Kuharica sestre Nikoline izvrsna je tradicionalna kuharica s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata koja je nastala iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života. Sestra Nikolina donosi neke nove recepte i zanimljive, nadasve, korisne savjete, no prije svega želja joj je da ovom kuharicom očuva tradicionalnu kuhinju dajući im novo moderno ruho. Preplavljeni različitim egzotičnim i nerijetko nedostupnim namirnicama, današnji čovjek u vrevi života i nedostatku vremena za dugotrajna kuhanja ili traganja za namirnicama često jede brzu ili jednoličnu hranu.

Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pomoći suvremenim modernim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva, onu najfiniju bakinu juhu, one štrukle koje više nigdje ne možete kupiti ili nonine kroštule.

Fine raznovrsne juhe, jednostavna i brza izrada domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojni prilozi, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruha i peciva, hranu i savjete za dojenče, konzerviranje, zamrzavanje, sušenje i kiseljenje, za sve ovo recepte i savjete naći ćete u Kuharici sestre Nikoline. Ovi recepti imaju onaj dobro poznati okus i zahtijevaju poseban začin pri pripremi – ljubav za one kojima kuhamo.

Ova kuharica ne zahtjeva nikakvo predznanje; s. Nikolina svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen. Strpljivo i uporno ponavlja sve potrebne radnje i korake kako bi svakome pomogla da skuha jednako kvalitetno i ukusno jelo kao i ona. Brojnim savjetima pomoći će i onim uhodanim vještim kuharicama koje traže osvježenje i nove inspiracije za svakodnevni ili, pak, za blagdanski stol.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica