Cijena:

31,19 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-164-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 416

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 230 x 170

Autori: Beljan,Josip

Šifra: 9GLK03362

Sveti Josip - tvrdi uvez

Život i lik po Bibliji i tradiciji

Knjiga dr. Josipa Beljana prvo je djelo na hrvatskome jeziku u kojem su cjelovito prikazani život i lik sv. Josipa te njegovo štovanje u Crkvi.
Prvi dio knjige: život svetoga Josipa - romansirana je povijest sv. Josipa, koja slijedi biblijska mjesta i događaje kako su nam ona zapisana u Novom zavjetu, koji su se stvarno dogodili i u kojima je sv. Josip izravno sudjelovao.
Drugi dio: lik svetoga Josipa - portretiran na znanstveno utemeljen način prema iskazima Svetoga pisma i teologije i s posebnim osvrtom na apokrife koji su utjecali na stvaranje Josipova lika, i u teologiji i u štovanju, a koji u mnogočemu nema uporište u Bibliji.
Treći dio: štovanje svetoga Josipa - prikazuje se razvoj njegova štovanja u istočnoj i u zapadnoj Crkvi te prikaz njegova štovanja u Hrvatskoj u kojem je autor posebno istaknuo činjenicu koja najbolje govori o tome koliko je i kakvo je bilo štovanje sv. Josipa u hrvatskom narodu kad ga je godine 1687. Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom Domovine: »posebnim zaštitnikom Kraljevine Hrvatske«.
Ovom će knjigom svaka kršćanska obitelj moći pobliže upoznati sv. Josipa: zaštitnika obitelji, zaštitnika Crkve i zaštitnika Hrvatske... Božjeg izabranika, Marijina zaručnika i Isusova poočima... i to ne samo tekstom nego i iz brojnih umjetničkih prikaza sv. Josipa, iz katedrala, crkava, kapela i samostana diljem Hrvatske, koji se donose u fotografskom prilogu knjige.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica