Cijena:

12,61 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 953-241-024-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 302

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 210 x 140

Autori: Šporčić,Ivan

Šifra: 9GLK03637

Božja poruka za naše vrijeme

Promišljanja o Bibliji i s Biblijom

Svojim jednostavnim, ali prodornim stilom ova knjiga pokazuje i lako dokazuje da je Biblija doista ne zbirka raznih literalno povijesnih spisa, nego prije svega Božja poruka kako čovjeku prije nekoliko tisuća godina, tako i današnjem čovjeku kompjutora i pobožanstvenjene tehnike i znanosti.
Prvi dio predstavlja Bibliju tako da se čitatelj osjeti oslovljenim njezinom porukom te ujedno dobije temeljne informacije za njezino pravo razumijevanje. U drugom se dijelu obrađuju izabrane biblijske teme, kao: Kako razumjeti biblijski iskaz da će čovjek u znoju lica svoga jesti kruh svoj; Kako razumjeti i moliti Molitvu Gospodnju (Očenaš).
Treći dio govori o dijalogu, njegovim biblijskim polazištima i naglascima te o njegovoj važnosti (ne samo) u Crkvi. U završnom dijelu riječ je o sektama i novim religioznim pokretima i njihovoj svezi s Biblijom.
Knjiga je pisana neposrednim stilom kako bi se čitatelj osjetio ponukanim da sam u nju zaviri i počne je čitati i razumijevati. Tvori zaokruženu cjelinu koja daje uvid ne samo u neke važne biblijske teme, nego ih također nastoji produžiti u našu suvremenost i pokazati koje nam svjetlo iz Biblije kao zapisane objavljene Božje riječi dolazi za razumijevanje suvremenih problema i za njihovo moguće rješavanje. Jer, riječ Gospodnja ljudima je lucerna pedibus, svjetiljka stopama ...
Autor na vrlo jednostavan način razgovara sa čitačem Biblije i iznosi mu svoja iskustva i svoje poteškoće i s njom i s njezinim tumačima, bilo da se radi o crkvenoj hijerarhiji, bilo da se radi o novim religioznim pokretima, želeći pokazati čitatelju da je Biblija knjiga dijaloga.

Bilješka o autoru

Prof. dr. Ivan Šporčić predaje kolegije iz područja biblijskih znanosti na Teologiji u Rijeci. Sudjeluje u svim značajnim projektima iz područja Biblije u Hrvatskoj, na znanstvenim i stručnim skupovima u domovini i Europi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica