Cijena:

7,83 EUR

Nakladnik: Naklada Ljevak

ISBN: 978 953-178-782-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 160

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 245 x 195

Autori: Roberts,Michael Symmons

Šifra: 9LJE00020

Čuda Isusova

TKO JE ISUS DOISTA BIO?
Drevni izvještaji govore nam da je Isus mogao riječju utišati oluju, nahraniti tisuće ljudi sa svega nekoliko kruščića i riba, pa čak i hodati po vodi. Tvrdi se da je istjerivao demone, liječio bolesne te da je, štoviše, uskrsnuo od mrtvih. Pa tko je onda bio taj čovjek? Riječ je o jednoj od najvećih tajni u povijesti.
Čuda Isusova su bila i ostala neicrpan izvor rasprave, i u crkvama i izvan njih. U ovoj novoj knjizi, koju prati i istoimena BBC-jeva serija, Michael Symmons Roberts priča povijest čuda i ispituje njihovo značenje.
Svako poglavlje posvećeno je slavnome čudu ili vrsti slavnih čuda koje autor smješta u kontekst Galileje 1. stoljeća te pokušava rasvijetliti skrivena značenja svakog čuda za Isusa i njegove sljedbenike. Poglavlja odražavaju Isusov put samootkrivanja - trenutke otkrivanja, njegove sumnje i njegove patnje.
Iscjelitelj?
Prorok?
Dugoočekivani Mesija?
Sin Božji?
Ovo je knjiga koja istražuje tko je doista bio Isus iz Nazareta.

M. SYMMONS ROBERTS višestruko je nagrađivani pisac knjiga, opera, te radio i TV scenarija. Studirao je teologiju i filozofiju na Oxfordskom sveučilištu te proveo 13 godina kao producent BBC-jevih dokumentaraca, specijalizirajući se prvenstveno za religijske programe. Njegova zbrika poezije "Corpus" je 2005. godine osvojila prestižnu nagradu za poeziju Whitbread.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica