Cijena:

12,00 € / 90,41kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Mala knjižnica Kane

ISBN: 978-953-11-1007-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 292

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 180 x 115

Autori: Bagarić,Boženka

Šifra: 6908

Danteov hodočasnik

Zapisi iz Rima

U trideset i tri "prozorčića" iz Rima, koje je Boženka Bagarić između 2001. i 2006. godine objavljivala u Kršćanskoj obiteljskoj reviji "Kana", donesen je doživljaj Rima, Vječnoga grada, pri čemu autorica posebnu pozornost posvećuje manje poznatim mjestima i spomenicima ne zaobilazeći ni one najpoznatije.

No, sve povezuje s povijesnim događajima i suvremenim doživljajima. Tako do izražaja dolaze i grob sv. Ćirila, i Malvijski most, i ključanica malteških vitezova, i Trg Petra iz Ilirika, i crkvica Domine, quo vadis…

U nekom smislu ovi putopisni i sentencijski tekstovi ipak mogu poslužiti kao osebujan hodočasnički vodič. U njima se, naime, čitatelj upoznaje s onim čega u redovitim turističkim vodičima nema. No i više od toga.

Na stranicama knjige naći će se i važni događaji iz Rima, u kojem je autorica živjela u spomenutome razdoblju, a koji su obilježili Crkvu i svijet. Tako ona bilježi smrt pape Ivana Pavla II, izbor pape Benedikta XVI, proglašenje nadbiskupa Bozanića kardinalom, izložbu arheoloških dragocjenosti Augusteuma iz hrvatske Narone u Vatikanskim muzejima, koncert zbora i orkestra Ruske armije u Dvorani Pavla VI. kao i niz drugih događaja koji u nizu "prozorčića" tvore zasebnu cjelinu.

(tekst iz Predgovora)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica