Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Naklada Benedikta

ISBN: 978-953-7793-11-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 355

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 200 x 135

Prevoditelj: Nedjeljka Batinović

Autori: Shaw,Les

Šifra: 9NBE00012

Hrvatima se sudi klevetom

Pozadina stvaranja Nezavisne Države Hrvatske i udbaško-medijski progon Hrvata u Australiji

U knjizi Ovo je Artuković i u knjizi Genocid u satelitskoj Hrvatskoj objavljena je jedna fotografija s ovim popratnim tekstom:"Razdragani ustaše nose glavu po ulicama, restoranima, kao suvenir. "

Ta je fotografija objavljena i u izdanju australskog komunističkog lista Tribune od 11. rujna 1963., s ovim popratnim tekstom: "Ratna fotografija ustaških vojnika u nacističkoj marionetskoj državi Hrvatskoj, u akciji protiv jugoslavenskoga naroda".

Istu tu fotografiju list Tribune koristi i u izdanju od 30. listopada 1963., uz ovaj tekst: "Ovi mesari, koji s veseljem pokazuju glavu jednog jugoslavenskog domoljuba u nacističkoj marionetskoj državiHrvatskoj za vrijeme prošloga rata, jesu ustaški vojnici".

Na toj je fotografiji prikazana jedna skupina vojnika, od kojih jedan pokazuje odrubljenu glavu neke žrtve. Svi su vojnici u uniformi.Vojnik koji drži odrubljenu glavu i svi ostali vojnici koje se dobro vidi imaju na glavi kacigu. To su vrlo prepoznatljive kacige francuskog tipa. Takve su kacige nosili srpski kraljevskivojnici, koji su bili organizirani po francuskoj vojnoj strukturi, opremljeni francuskom ratnom opremom i odjeveni u uniforme francuskog kroja. Vojnici prikazani na toj fotografiji nisu ustaše. Nisu čak ni Hrvati. To su srpski rojalistički vojnici – četnici.

Neka, tko god može, pobije ovu moju tvrdnju... Ako uzmete izdanja tih novina (The Age) od prethodnih godinudvije dana, izrežete sve članke o Hrvatima, a onda ih po redu pročitate – doista, nije vam potrebno ništa drugo nego ondjegdje piše "Hrvat" staviti "Židov" i mislit ćete da čitate nekakvo rasističko novinsko smeće objavljeno u Njemačkoj tridesetih godina.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica