Cijena:

10,62 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-204-8

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 164

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 300 x 220

Autori: Peran,Ivo

Šifra: 9GLK03374

Igrokazi Božjeg igrača

Zbirka igrokaza i pjesama fra Ive Perana u izboru fra Bernardina Škunce, voditelja postupka Peranove beatifikacije.
Zbirka sadrži 15 igrokaza, podijeljenih u tri tematske cjeline: Kristov misterij, Kršćanski duh u Hrvata, Sveci - uvijek aktualni svjedoci te glazbeni prilog od 13 pjesama, s notnim zapisom, što ih je napisao i izvodio fra Ivo Peran. Igrokazi su biblijski natopljeni, teološki prožeti, kristocentrično postavljeni, hrvatski rodoljubni, svecima posvećeni, košljunski obilježeni, povijesno utemeljeni, narodnim i književničkim pjesništvom urešeni, poetski nadahnuti, duhovni i duhoviti, kako je istaknuo dr. Ivan Golub u predgovoru.
Igrokazi Božjeg igrača fra Ive Perana plod su njegova dugogodišnjega pastoralnog i svećeničkog djelovanja. Kao takvi oni su, objavljeni u svojemu izvornom obliku, neprocjenjivo svjedočanstvo jednog vremena i tadašnjih prilika. Igrokazi će i danas moći poslužiti u katehetskom i evangelizacijskom radu te nadahnuti i današnje katehete, svećenike, pastoralne djelatnike, ali i sve vjernike na pronalaženje uvijek novih puteva prenošenje Kristove radosne vijesti.
Zbirka igrokaza i pjesama izdana je povodom šeste obljetnice smrti fra Ive Perana i početka procesa beatifikacije.

O AUTORU

Fra Ivo Peran rodio se u Kaštel Starom 25. lipnja 1920. godine. Novicijat je završio na Košljunu, gimnaziju u Dubrovniku, a teologiju u Splitu. Za svećenika je zaređen u Dubrovniku 1943. Tri godine poslije odlazi u vojsku i kao vojnik, zbog odvažna svjedočenja svoje vjere, bio je zatvoren i od vojnog suda u Ljubljani osuđen na smrt. Nakon žalbe smrtna osuda mu je promijenjena u pet godina strogog zatvora s prisilnim radom. Nakon zatvora odslužio je vojni rok u Zemunu. Povratkom u svoju zajednicu, u žaru vjere provodi cijeli život kao odgajatelj mladih franjevaca, kao profesor crkvene glazbe i zborovođa&l

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica