Cijena:

5,97 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-641-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 143

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Šimunović,Josip

Šifra: 9GLK03824

Visina: 190 mm

Širina: 120 mm

Isuse, ti si put!

Meditacije na evanđelja za vrijeme kroz godinu - Tjedan 1. - 11.

Riječ je o prvoj od tri knjige u nizu autorovih razmatranja nad evanđeljima kroz prvih 11 tjedana vremena kroz godinu. Nadahnjujući se na Božjoj riječi (evanđeljima) i služeći se oblikom kršćanske meditacije kao važne dimenzije ljudskoga života kojom se raste do potpune zrelosti, tj. nutarnjega sklada, autor poziva na osluškivanje, "šutljivo" traženje Boga. Želi se cijelim bićem prepustiti Božjoj prisutnosti, smjestiti se u Božju prisutnost, promatrati Ga! Pritom, ne dati umu da raščlanjuje ni osjećajima da "hrane" podsvijest. Svjestan da je za to potrebno i otvoreno preispitivanje vlastite refleksije Stvoritelja na životnom putovanju, "razračunavanje" s pogrješnim poimanjem jedinoga "isplativoga" puta.

Pomoću biblijskih slika iz evanđeoskih tekstova, stajališta i djelovanja (putova) biblijskih osoba, autor stihom u prozi proniče u svevremenske ljudske probleme, u pitanja koja "muče" i današnjega čovjeka: od bolesti i straha, laži i malovjernosti do izdaje i nečovječnosti. Odgovore pronalazi u velikodušnosti, zapovijedi ljubavi, obitelji, služenju, jedinstvu, Isusovim čudima, euharistiji, novim blaženstvima, nošenju križa, nadi, pouzdanju u vječni život.

Meditacije pod naslovom "Isuse, ti si put!" pozivaju na iskorak iz užurbane svakodnevice, zaglušujuće buke, nametnutih, često preteških zahtjeva i "moranja", "trebanja" i gomilanja materijalnoga, suvišnoga. Za sve one koji su "presigurni" u ispravnost svojega životnoga hoda, za one koji su se umorili i putom zastali, one koji su poželjeli odustati, one koji su s puta skrenuli i za one koji još nisu njime ni pošli, koji Isusa nisu upoznali, knjiga može postati siguran "vodič" i "putokaz" za sve buduće korake. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica