Cijena:

5,31 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Prinosi vjeroučitelja

ISBN: 978-953-241-462-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 119

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 190 x 120

Autori: Šimunović,Josip

Šifra: 6484

Slavimo Te, Spasitelju svijeta!

Meditacije uz evanđelja u uskrsnom vremenu

Nakon što se autor predstavio meditacijama uz evanđelja u liturgijskoj godini A, B i C: "Imam (li) vremena za tebe", "Zarađeno nebo" i "Ta tvoja riječ života", meditacijama uz evanđelja u došašću i božićnom vremenu "Dođi, Spasitelju Svijeta!" te meditacijama u korizmenom vremenu "Klanjamo Ti se, Spasitelju Svijeta!" sad pred čitatelja stavlja meditacije uz evanđelja za svaki dan u uskrsnom vremenu.

Šezdeset poetskih tekstova meditacija nastalih na temelju tekstova evanđelja, prate njihov redoslijed od nedjelje Uskrsa do nedjelje Duhova, s time da se uz nedjeljna čitanja nalaze meditacije za sva tri ciklusa.

U donošenju biblijske poruke Šimunović prepričava tekst evanđelja iz vlastite perspektive. Pritom ponekad zauzima perspektivu žene, izravno se obraća Isusu, uživljava se u različite uloge, preriče biblijski tekst u mi i u ja oblik, ponekad zauzima stav objektivnog promatrača, a ponekad donosi snažan osobni doživljaj.

Promišljanje nad tekstovima evanđelja, koji se mogu čitati jedan za drugim ili prema izboru, poput zbirke poezije, te svakodnevno uranjanje u Božju riječ, za autora su vrelo snage odozgo. Stoga autor i čitatelja poziva na dijalog s tekstovima i evanđeljem te odvažnost da se krene ususret uskrslom Gospodinu i s njime na put svakodnevnog hranjenja na izvoru i vrelu svega kršćanskog života – euharistiji.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica