Cijena:

5,31 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-453-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 116

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 190 x 125

Autori: Šimunović,Josip

Šifra: 9GLK03659

Klanjamo ti se, spasitelju svijeta!

Meditacije uz evanđelja u korizmenom vremenu

Promišljanja doslovno prate redoslijed čitanja tekstova evanđelja u A, B i C godini misnih čitanja, što čitatelju omogućuje praktičnost u svakodnevnom korištenju.

Šimunovićeve korizmene meditacije, pune osobnosti, jasnoće i određene britkosti, obiluju pitanjima u ja obliku. Time autor u tekst unosi vlastitu osobnost i pokušava se čitatelju približiti u intimno proživljenu razmišljanju, kao i samomu Kristu, kojega tekst donosi. Vrhunac autorova osobnog promišljanja u svjetlu korizme, a ujedno i poticaj za čitatelje da urone u misterij po dotad izrečenome, nalazi se u meditacijama za Vazmeno trodnevlje, koje završavaju u radosti uskrsnog jutra.

Ovom knjigom meditacija autor Josip Šimunović pjesničkim izričajem, iz osobne perspektive, zove svakog čitatelja, vjernika da zaviri u dubinu svoje duše, da učini svojevrsnu "inventuru" sebe i svojih postupaka. Pogotovo usmjerava pozornost na značenje simbola Isusova križa u korizmi, vremenu pokore i obraćenja, kao prekretnice u kojoj se ne okrećemo samo prema Gospodinu, nego i svakomu čovjeku.

Sve to autor čini ponavljanom blagošću, kojom zrače njegovi meditativni tekstovi, jer iz njega samog izvire ta blagost, koja crpi temelje u osobno doživljenu Isusu Kristu.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica