Cijena:

80,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Ljudi i događaji

ISBN: 978-953-241-498-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 246

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Šipuš,Vesna

Šifra: 6793

Ja, kao direktor...

Ni roman ni romanca

Knjiga donosi osamnaest različitih pripovijesti iz autoričina privatnog života, koje povezuje osoba direktora, tj. ravnatelja. "Ovo je pripovijest o raznim direktorima, sada zvanim ravnatelji, sve samim felama, upraviteljima trica i kučina, što zaslužuju ne samo da im se ime vječno pamti, nego i djela i riječi. Djela? Pa ne baš djela, više nedjela, ali im se sve računa u zasluge, a ne u mane, pa su, kako je to običaj u našem društvu, a i šire, zbog istih promicani uvijek na bolje položaje, u kojima i danas uživaju ako već nisu umrli." – piše autorica u proslovu.

Kroz kratke pripovijesti, na zanimljiv i ironičan način, Šipuš iznosi vlastita iskustva s osobama na rukovodećim položajima osobito u vrijeme komunističkog režima, kada su na ta mjesta dolazili podobni kadrovi. Primjećujući da se to do danas nije promijenilo, ukazuje na mnoge apsurdne situacije pa i na bezrazložne zločine koji su učinili "obični ljudi" na vodećim mjestima koji svoju važnost dokazuju govoreći: "ja, kao direktor..."

Vodeći se za istinom, a ne osvetom, autorica je stvorila zanimljiv kolaž osobnih (ne)zgoda s različitim direktorima, u kojima će svi koji posegnu za knjigom moći pronaći i vlastita iskustva.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica