Cijena:

5,31 EUR

Nakladnik: AGM

ISBN: 978-953-174-268-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 297

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Autori: Colapinto,John

Šifra: 9AGM00028

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Kako ga je priroda stvorila

Dječak kojega su odgajali kao djevojčicu

Uspješnica o čuvenom "slučaju blizanaca" koji je postao kriterij u raspravama o rodnom identitetu i ulozi prirode i odgoja u njegovom formiranju.

Godine 1967., nakon što je jedan od blizanaca Reimer pretrpio ozljede pri nestručnom obrezivanju, njegova obitelj je pristala da ga se podvrgne radikalnom liječenju: da mu se operativnim zahvatom promijeni spol. Slučaj će postati jedan od najslavnijih u modernoj medicini – a rezultirat će potpunim neuspjehom. Knjiga "Kako ga je priroda stvorila" neobična je priča o Davidu Reimeru, koji je, kada je konačno saznao svoju povijest bolesti, odlučio živjeti kao muškarac. To je sablasna priča o liječničkoj aroganciji, ali prije svega je to ljudska drama jednog čovjeka – i jedne obitelji – koji su zadivljujuće opstali usprkos svim prognozama.

David Reimer je 2000. godine, uoči izlaska knjige "Kako ga je priroda stvorila", rekao novinaru CBC-a: "Imam troje sjajne djece. Imam predivnu suprugu. Imam dom."Međutim, život je krenuo drugim smjerom. David je ostao bez posla, razveo se od žene. Njegova majka je rekla da još uvijek oplakuje smrt sina blizanca koji je počinio samoubojstvo. David Reimer se ubio 4. svibnja 2004. godine. Imao je 38 godina. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica