Cijena:

5,97 EUR

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Bioetika

ISBN: 953-6257-99-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 148

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 205 x 135

Priređivači: Ana Volarić-Mršić

Šifra: 3192

Kultura života

Radovi simpozija Pokreta za život Krčke biskupije

U vašim je rukama zbornik radova znanstvenoga skupa koji je održan u Malom Lošinju 2. veljače 2002. u prigodi obilježavanja desete obljetnice Pokreta za život Krčke biskupije. Teme koje se obrađuju usko su povezane s djelatnošću ovoga Pokreta, koji putem različitih manifestacija nastoji promicati »kulturu života«, koju prvi put u enciklici »Evanđelje života« spominje papa Ivan Pavao II.
Upravo u povodu toga, radi promicanja »kulture života«, spomenuti je Pokret stasao godine 1992. na otocima Krčke biskupije, željom tadašnjega biskupa mons. Josipa Bozanića, po uzoru na postojeći talijanski »Pokret za život«. Taj pokret djeluje već više od dvadeset godina i okuplja preko stotinu i dvadeset udruga diljem Italije, granajući se u posebne udruge i ustanove za pomoć i prihvat trudnica s poteškoćama u trudnoći, neželjenu djecu i pružajući novčanu i psihološku pomoć.
U svojemu desetogodišnjem radu Pokret za život Krčke biskupije, kao građanska udruga, nastojao je u javnim krugovima putem tribina, kulturnih manifestacija, raspisivanjem natječaja po vrtićima i školama u prigodi obilježavanja Dana života, te nastupima u javnim medijima. Svojom djelatnošću promiče sve one vrijednosti koje izravno i posredno utječu na našu svijest da je život najveće blago i potencijal koji nam je darovan, bez obzira na naš svjetonazor, vjersko ili političko uvjerenje. Svaka ljudska djelatnost ima svoje mjesto i zasluženo poštovanje, jer je svaki čovjek cijeloga svojeg života pozvan svakodnevno živjeti tako da svojim djelovanjem služi na dobrobit sebi i drugima.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica