Cijena:

4,65 EUR

Nakladnik: Naklada sv. Antuna

ISBN: 978-953-7448-32-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 96

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 126

Autori: Marković,Luka

Šifra: 9NSA00060

Na putu ljudskosti

Poticaj za razmišljanje

Ova knjiga fra Luke Markovića donosi poticaje za razmišljanje o različitim životnim temama i situacijama.

Fra Luka Marković studirao je filozofiju i teologiju u Ljubljani, gdje je i diplomirao. Od 1980. studira filozofiju i povijest na sveučilištima u Munsteru i Bochumu, gdje 1986. postiže magisterij iz oba spomenuta smjera. Magistarski rad iz filozofije, koji se bavi kritikom marksističke filozofije, izdaje mu 1987. poznata izdavačka kuća Lit. 1992. 1992. doktorira povijest na sveučilištu u Zadru. Dio dizertacije objavila je 1994. sarajevska izdavačka kuća „Svijetlo riječi", pod naslovom „Polemika ili dijalog s islamom".
U međuvremenu djeluje u Njemačkoj kao svećenik, te jedno vrijeme predaje honorarno na Volkshochschule u Kraefeldu. A od 1987. upravitelj je HKM - Munster.
Bavi se prevodilačkim radom.
Pjesme, pripovijetke, eseje i mnogobrojne članke objavljuje u raznim časopisima za kulturu, književnost i religiju. Objavljene su mu tri zbirke pjesama; dvije na hrvatskom i jedna na njemačkom.
„Živo vrelo" mu je pjesmu „Oproštaj od majke" uvrstilo među izabrane hrvatske pjesme s područja duhovne lirike. Pored zbirke pripovijedaka, objavio je za vrijeme domovinskog rata i politički roman „Predodređen za Gradišku".
Katolički tjednik iz Sarajeva objavio mu je 2006. knjigu eseja o politici, filozofiji i teologiji, pod naslovom „U potrazi za istinom". A 2007. izlazi mu dvojezično kod njemačke izdavačke kuće „Dialogverlag" knjiga„Heimta in der Fremde - Dom u tuđini".
Uvršten je u Leksikon 60 najpoznatijih emigrantskih pisaca, u Leksikon poznatih hrvatskih pisaca u Bosni i Hercegovini u zadnjih 500 godina, te u Leksikon franjevačkih autora.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica