Cijena:

20,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1761-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 281

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 9KSA11869

Visina: 205 mm

Širina: 130 mm

Nebo na zemlji

Ljubiti i služiti za preobraženje svijeta

Nebo na zemlji knjiga je koja – riječima pape Franje – želi podsjetiti svakog kršćanina da je kraljevstvo Božje već među nama i da se posebno očituje u ljubavi i služenju ljudima oko nas.

Ljubav – primljena i darovana – jedina je pokretačka snaga koja može preobraziti svijet i dati nam predokus neba, a to je prisutnost Boga usred svojega naroda, kraljevstvo pravednosti, bratstva i uzajamne podrške.

Kršćanska ljubav – po nalogu i snagom ljubavi samoga Isusa prema nama – je za sve i uvijek.

Tekstovi su napisani nadahnjujući se na izvoru Očeve ljubavi za svu svoju djecu, a ona su pozvana tu ljubav usmjeriti prema različitim kategorijama ljudi polazeći od nepovredivog dostojanstva svih od siromaha do bolesnika, od izbjeglica do progonjenih i zatvorenih itd.

Knjiga Nebo na zemlji dio je niza „razmjena darova“ (scambio dei doni) kojima Kršćanska sadašnjost postaje dionikom velikog međunarodnog projekta Vatikanske izdavačke kuće. Niz "razmjena darova" ima ekumenski značaj i želi označiti veze koje ujedinjuju kršćane raznih vjeroispovijesti u brojnim područjima vjerskoga i društvenoga života. To jedinstvo ukorijenjeno je u krštenju i zajedničkom ispovijedanju vjere u Boga koji je Trojstvo i ljubav.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica