Cijena:

5,50 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Dokumenti (Kršćanska sadašnjost)

ISBN: 978-953-11-1443-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 119

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 9KSA11752

Visina: 165 mm

Širina: 115 mm

Patris corde (D-189)

Apostolsko pismo prigodom 150. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom sveopće Crkve

U svojem apostolskom pismu Patris corde, u prigodi 150. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom sveopće Crkve, papa Franjo dijeli svoja razmišljanja o svetom Josipu i njegovoj ulozi oca. Papa piše: »Svrha ovog apostolskog pisma jest uvećati ljubav prema ovomu velikom svetcu, potaknuti zazivanje njegova zagovora i da se nasljeduju njegove krjeposti i njegov žar.«

Sveti Josip je ljubljeni otac, otac u nježnosti, poslušnosti, prihvaćanju, otac kreativne odvažnosti, otac radnik i otac u sjeni. Po ovim njegovim obilježjima naslovljeni su i dijelovi Papinog pisma.

Ovim pismom papa je proglasio Godinu sv. Josipa, od 8. prosinca 2020. do 8. prosinca 2021.

U dodatku ovoga izdanja nalaze se još i dekret Apostolske pokorničarne o posebnim oprostima u Godini sv. Josipa te kratak povijesni pregled o sv. Josipu i papama, počevši od Pija IX. (1846. – 1878.).

Vrlo važan i vrijedan dodatak dokumentu su i molitve sv. Josipu. Neke od ovih molitava već su prisutne u hrvatskom govornom području i prevedene su nanovo, a neke su prevedene prvi put. Riječ je o molitvama čiji je službeni tekst odobrila Hrvatska biskupska konferencija. Godina sv. Josipa izvrsna je prigoda da ove brojne i važne molitve budu dostupne vjernicima hrvatskoga govornog područja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica