Cijena:

15,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Ekumena

ISBN: 978-953-11-1338-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 188

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 9KSA11758

Visina: 205 mm

Širina: 130 mm

Različiti i ujedinjeni

Komuniciram, dakle jesam

Knjiga Različiti i ujedinjeni sadržava riječi i govore pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, kao umijeća sebedarja i prihvaćanja drugoga koji je dar. Podnaslov Komuniciram, dakle jesam želi naglasiti da osobna jedinstvenost svakoga, zapravo, izlazi na vidjelo upravo u komunikaciji - načinu na koji idemo ususret drugomu radi izgradnje zajedništva. Pravu srž riječî Svetog Oca u ovoj knjizi donose kateheze o obitelji, izgovorene tijekom audijencija srijedom.
Predgovor za knjigu napisao je nadbiskup Canterburyja Justin Welby, lider Anglikanske zajednice. On naglašava da je srce kršćanske vjere – koja je zajednička na ekumenskoj razini – otkriće i navještaj – Boga  Ljubavi, zajedništva osoba, što se očituje u prijateljstvu i bratstvu, utemeljenima na dobrohotnosti i opraštanju.
Knjiga završava s jednim dosad neobjavljenim tekstom pape Franje, u kojem nam predstavlja evanđeosku zgodu o bogatom mladiću (usp. Mk 10, 17-27), do kojeg dopire Isusov pogled ljubavi. Riječ je, zapravo, o pogledu upućenomu svima nama: ako ga prihvatimo, on nam omogućuje da druge gledamo s istinskom ljubavlju. To je početak vječnog života, raja, koji je prebivanje u ljubavi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica