Cijena:

19,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-858-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 220

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Prevoditelj: Anđelko Bošnjak

Izdavač: Verbum

Autori: Majka Terezija

Šifra: VK2405004

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Nježnost Božje ljubavi

Sv. Majka Terezija (1910.–1997.) jedan je od najvećih duhovnih velikana našega doba. Nadahnula je milijune ljudi svojim izvanrednim primjerom suosjećanja i nesebičnoga davanja u radu za siromašne, bolesne i odbačene. Jednako tako mnogima je pružala utjehu i poticaj svojim duhovnim promišljanjima što ih ova jedinstvena knjiga sabire na jednome mjestu.

Nježnost Božje ljubavi donosi samu srž duhovne mudrosti Majke Terezije – riječ je o najpristupačnijoj i najinspirativnijoj zbirci njezinih misli dosada. Ovo iscrpno izdanje donosi njezine govore, pisma i razmišljanja o ljubavi, molitvi, davanju, služenju, siromaštvu, opraštanju, Isusu i brojnim životno važnim temama. Knjiga završava kratkom biografijom i intervjuom s Majkom Terezijom o konkretnim izazovima i radostima koje joj je donosio rad sa siromašnima i umirućima. Kao poseban dodatak tu je homilija pape Ivana Pavla II. na misi njezina proglašenja blaženom i homilija pape Franje na misi njezina proglašenja svetom.

Nježnost Božje ljubavi snažno je svjedočanstvo duboke nade i trajne vjere u Boga, u ljude i u stvoreni svijet. Čitatelja će uvesti u dušu ove nevjerojatne žene predstavljajući preobražavajuću viziju kršćanstva Majke Terezije u njegovoj uzvišenoj, nadnaravnoj jednostavnosti. Ova je knjiga sposobna dirnuti ljudska srca i postati izvorom nadahnuća za mnoge.

„Bog nas voli nježnom ljubavlju. To je sve čemu nas je Isus došao naučiti: nježnoj ljubavi Božjoj.“ - Majka Terezija

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica