Cijena:

11,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-867-4

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 140

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Prevoditelj: Darko Grden

Izdavač: Verbum

Autori: Benedikt XVI. - Joseph Ratzinger

Šifra: VK2403006

Visina: 195 mm

Širina: 120 mm

Bog je uvijek nov

Duhovna promišljanja

Bog je uvijek nov antologija je duhovnih promišljanja pape Benedikta XVI. o ključnim temama kršćanske vjere i života. U njoj su probrani najljepši odlomci iz raznih homilija, kateheza i govora blagopokojnog pape Benedikta XVI., objedinjeni u skladan mozaik tema koje sačinjavaju život svakog čovjeka – promišljanja o obitelji, o ljubavi, o istini, o slobodi i radosti, nadi, molitvi…

I u ovoj svojevrsnoj sintezi svoje misli Ratzinger se pokazuje kao učitelj istinske vjere i duhovnosti, koji se obraća Božjem narodu njemu razumljivim jezikom, a njegove poticajne misli su poput iskri koje zahvaćaju srce i um čitatelja, otvarajući ga za Boga koji je uvijek nov.

Kao što papa Franjo u predgovoru piše: „Zbirka duhovnih misli koja se nalazi na ovim stranicama odraz je kreativne sposobnosti Benedikta XVI., njegova umijeća da promišljanje o različitim aspektima kršćanstva spoji s plodnošću slika, govora i perspektive koji čitatelju postaju trajni poticaj za njegovanje dragocjena dara: puštanja Boga u vlastiti život.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica