Cijena:

18,58 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-367-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 360

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 220 x 140

Prevoditelj: Ivan Peroš

Autori: Wohl,Louis de

Šifra: VKDE00072

Opsada neba

Roman o sv. Katarini Sijenskoj

Nastavljajući svoj popularni niz romana o duhovnim velikanima, ugledni romanopisac Louis de Wohl svoje iznimne talente posvećuje prikazivanju jedne od najneobičnijih žena svih vremena, svete Katarine Sijenske. Kći poduzetna bojadisara iz četrnaestoga stoljeća iz Siene, Katarina nikada nije zaboravila mistično iskustvo iz svoje rane mladosti; u toj se dobi posvetila Kristu. To je, međutim, potreslo njezinu obitelj kada je, odbivši se udati, ustrajavala na tome da svoj život potpuno posveti Bogu.

Njezin je život bio izniman. U tome zbunjujućemu i opasnome razdoblju povijesti papa je živio u Avignonu: Katarina ga je uvjerila da se vrati u Rim. Talijanski gradovi-države ratovahu međusobno: Katarina ih je obuzdala. Bilo je to i vrijeme kuge: Katarina je služila i spašavala živote. Činila je čudesa, primila stigme i okupila oko sebe mnoštvo pobožnih muškaraca i žena.

Svetica koja nije htjela pustiti Gospodina Boga na miru doista je opsjedala nebo – i promijenila lice svijeta. Ovaj roman, koji je i živopisna biografija, oživljava Katarinu Sijensku na izniman način. Ona živi na svakoj njegovoj stranici.

Ovaj roman vješto objedinjuje temeljitu povijesnu naobrazbu sa živim dijalozima te baca svjetlo na veličinu i uzvišenost ženina poslanja u Crkvi. Činjenica da je jedna neobrazovana žena zadobila moć nad papama i političkim događajima poistovjećujući svoju volju s Božjom, rječito govori da prava snaga – tj. nadnaravna snaga – dolazi od radosna prihvaćanja čovjekove ‘ništavnosti’.
Alice von Hildebrand, autorica knjige Ljubavlju oplemenjeni

Stranice ove knjige doista odsijevaju de Wohlovim otkrićem povijesne javne tajne: nema života koji bi bio čovječniji od nadnaravnoga života sveca, ni romantičnije priče od borbe da se voli samo ono što Bog voli.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica