Cijena:

3,98 EUR

Nakladnik: Novi svijet

ISBN: 978-953-7109-10-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 119

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Prevoditelj: Đina Perkov

Autori: Mühs,Wilhelm

Šifra: 9DJM00160

Visina: 150 mm

Širina: 90 mm

Otvorena srca

365 misli o prijateljstvu

Prijateljstvo je u prošlim vremenima predstavljalo vrlo ozbiljan i zahtjevan odnos. Danas je, na žalost, često srozano na čistu izmjenu usluga, interesa i jeftine koristi.
Imati dobre prijatelje kojima se, kako je to zahtijevala Marlene Dietrich, može telefonirati u četiri ujutro, jest jedna od rijetkih stvari u životu koje doista vrijede.
Izvorno prijateljstvo je rijetko i, poput svake vrednote, želi biti otkriveno, zaštićeno i njegovano. Da bismo gajili i očuvali prijateljstvo potrebna je volja, vrijeme, strpljenje i osjetljivost i koliko god bili veliki napori, uvijek se isplate, jer pravi prijatelj ne sudjeluje samo u našoj sreći i u našim uspjesima, nego nadasve dijeli naše patnje i razočaranja.
Pravi prijatelji, koje ponekad otkrivamo samo kad su nam potrebni, prate nas svojom nenametljivom, ali stalnom i učinkovitom prisutnošću i svojim bezinteresnim savjetima. Tko ima prijatelje koji zaslužuju to ime nikad nije potpuno sam i ostavljen.
Zbirka koju držite u rukama ovom predivnom idealu prijateljstva posvećuje definicije, razmišljanja i aforizme: neke duboke i sjajne, druge originalne i duhovite, a neke zajedljive pa čak i cinične. Citati uzeti iz starih i suvremenih izvora dokumentiraju neusporedivu vrijednost koju su muškarci i žene svih starosti pripisali ovom jedinstvenom daru.
Poticati i promicati otkriće značenja prijateljstva i njegove ljepote, vratiti ga na ono uzvišeno mjesto koji mu pripada u odnosima među osobama, to je cilj ove male antologije.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica