Rasprodano

Cijena:

13,01 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-447-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Ivo Džeba

Autori: Chesterton,Gilbert Keith

Šifra: VKZR00165

Pravovjerje

Ako mislite da je biti vjernik neprivlačno, dosadno i predvidljivo, evo prigode da razmislite još jednom. Uzmite u ruke ovu knjigu i uvjerite se da su uzbudljivost i neizvjesnost, romansa i poetika, akcija i revolucija sastavni i ključni dijelovi drame vjere. U svojemu bezvremenom klasiku Pravovjerje književni velikan 20. stoljeća G. K. Chesterton s jedinstvenom uvjerljivošću i neodoljivim šarmom predstavlja razloge za vjerovanje: razumske, logične i osobne. Na uzbudljiv način opisujući zašto je on osobno
započeo vjerovati i kako je prešao put od nevjernika i agnostika do kršćanina istodobno opisuje i svu ljepotu, veličinu i dramatičnost vjere.

Jednako uvjerljivo Chesterton tumači kako kršćanstvo bolje objašnjava ljudsko postojanje i bolje ispunjava potrebe čovjeka od bilo koje filozofije, ideologije ili pogleda na svijet. Tako jasno pokazuje zašto je kršćanski svjetonazor istinit i bolji od ateizma, agnosticizma, nihilizma i relativizma kao i suvremenih izazova poput materijalizma, hedonizma i egoističke usredotočenosti na sebe.

Zabavna, humoristična, inteligentna i prepuna iznenađenja, ova knjiga, koja nadmoćno i s puno dosjetljivosti i lucidnosti pojašnjava najdublje teme vjerovanja i nevjerovanja, već desetljećima oduševljava čitatelje diljem svijeta. Sada je s ponosom predstavljamo suvremenim generacijama domaćih čitatelja u novomu hrvatskom prijevodu Ive Džebe, predsjednika Hrvatskoga društva G. K. Chestertona, koji je također autor proslova knjizi kao i popratnih bilježaka koje omogućuju dublji uvid u ovo Chestertonovo remek-djelo.

Jedan od deset neizostavnih duhovnih klasika u posljednjih 1500 godina.
Publisher’s Weekly


Kad god osjećam da će mi vjera presušiti, potražim na policama knjigu G. K. Chestertona.
Philip Yancey

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica