Cijena:

57,07 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-075-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 848

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 300 x 220

Autori: Demović,Miho

Šifra: 9GLK03190

Rasprave i prilozi iz stare hrvatske glazbene prošlosti

Hommage o 70. obljetnici života

Monumentalno djelo, rukopis-zbornik na gotovo 900 stranica, nastao u prigodi obilježavanja 50 godina znanstvenog, pedagoškog i reproduktivnog glazbenog stvaralaštva muzikologa dr. Mihe Demovića.
Zbornik je nastao na inicijativu autorovih učenika, studenata te kolega i prijatelja, a sastoji se od izabranih priloga dr. Demovića koji su objavljivani u raznim časopisima i drugim stručnim edicijama.
S više od 160 fotografskih priloga i više od 200 stranica notnih priloga ovo djelo predstavlja "dokument" kojim je muzikolog Miho Demović, vjeran vlastitim vizijama i istraživačkim spoznajama o povijesti hrvatske glazbe, obvezao i zadužio kako domaću tako i inozemnu kulturnu javnost da bogati fundus hrvatske glazbene prošlosti proučava, vrednuje i čuva od zaborava.
Objavljivanje Rasprava i priloga iz stare hrvatske glazbene prošlosti predstavlja, kako je u recenziji napisao akademik Rafo Bogišić, "koristan prilog ne samo u znanstvenom istraživanju, nego i općenito u povijesti hrvatskoga kulturnog subjekta".

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica