Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-175-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 342

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 125

Prevoditelj: Blaženka Matić

Autori: Fernandez-Carvajal,Francisco

Šifra: VKGZ01335

Razgovarati s Bogom - svezak III.

Meditacije za svaki dan u godini. Uskrs - Vazmeno vrijeme - Duhovi

Treći svezak meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja prati kroz ciklus vazmenoga vremena, od nedjelje uskrsnuća Gospodnjega do svetkovine Duhova. U liturgijskom i unutarnjem putu vjernik se usredotočuje na ovaj vid otajstva Isusova otkupljenja koji čini glavni temelj kršćanske vjere i nade, te mu pomaže da zadobije radost u prisnom odnosu s Bogom i svetost kroz nastojanje da se istine sadržane u evanđeoskim događajima duboko usvoje te unesu u sve što čini naš svakodnevni život.

Razgovarati s Bogom nije namijenjeno samo posebnim ljudima. Bog očekuje ljubav od svih, budući da smo svi Božja djeca, pozvana obraćati se Bogu kao Ocu.

Francisco Fernández-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi: zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca. Osim toga, pisac obilno citira dokumente Drugoga vatikanskog sabora i papinske tekstove – ponajviše one Ivana Pavla II.

Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica