Cijena:

12,61 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-445-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 360

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 205 x 125

Prevoditelj: Aleksandra Knol

Autori: Fernandez-Carvajal,Francisco

Šifra: VKGZ01367

Razgovarati s Bogom - svezak VI.

Meditacije za svaki dan u godini. Svezak VI. Vrijeme kroz godinu (2) Tjedan XIII.–XVIII.

U šestomu svesku meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja se vodi kroz tjedne XIII.–XVIII. liturgijskoga vremena kroz godinu koje, ovisno o godini, obuhvaća ukupno 33 ili 34 nedjelje, a započinje ponedjeljkom nakon nedjelje Krštenja Gospodinova. Za svaku od 6 nedjelja donesene su tri različite meditacije koje slijede tri ciklusa crkvene godine: A, B i C. U meditacijama nam se Gospodinov život i njegov nauk približavaju na iznimno živ i poticajan način, kroz brojne teme koje čine dio svakoga vjerničkog hoda i napredovanja u duhovnome životu.
Razgovarati s Bogom nije namijenjeno samo posebnim ljudima. Bog očekuje ljubav od svih, budući da smo svi Božja djeca, pozvana obraćati se Bogu kao Ocu.
Francisco Fernandez-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi: zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca. Osim toga, pisac obilno citira dokumente Drugoga vatikanskog sabora i papinske tekstove – ponajviše one Ivana Pavla II. Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica