Cijena:

60,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Salesiana - Katehetski salezijanski centar

ISBN: 978-953-205-079-0

Uvez: Meki

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 290 x 210

Prevoditelj: Mato Balić

Autori: Hitzelberger,Peter, Hitzelberger,Regina

Šifra: 3356

Slike, igra i veselje

Kreativni pristup biblijskim pripovijestima

Slike nude razne mogućnosti da se biblijske pripovijesti djeci učine zanimljivima i uzbudljivima te da se pritom produbi njihovo značenje.

U ovoj se knjizi prikazuju najrazličitije metode za obradu poznatih pripovijesti iz Staroga i Novog zavjeta. One zorno i praktično pokazuju kako se sve može raditi sa slikovnim predlošcima: može se načiniti improvizirano kino, uvrštene su slike na kojima treba nešto pronaći, slike s prazninama koje treba ispuniti, kino u kutiji za žigice, slike na kojima treba nešto dodati, pamtilice, slagalice, domino, slike koje nastaju povezivanjem brojki, slike na kojima se postupno otkrivaju dijelovi cjeline itd.

Knjigom će biti oduševljeni čak i oni koji ove i slične metode već primjenjuju, jer ona uvijek nudi potpune slikovne predloške s uputama za rad. Tu su slike iz pripovijesti o stvaranju svijeta, o Noi, o Abrahamu, o Josipu i o Joni, a iz Novoga zavjeta o Božiću, o Isusovim čudesnim ozdravljenjima te o Isusovim prispodobama.

Ova je knjiga dragocjena pomoć u vjeronaučnoj nastavi, u bogoslužju s djecom te u radu u župi s djecom između 5 i 12 godina.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica