Cijena:

18,58 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-638-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 300

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: Benson,Robert Hugh

Šifra: Spiritisti

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Spiritisti

Laurie Bexter, mladi odvjetnik iz dobrostojeće obitelji, nakon što mu voljena djevojka Amy umre, zapada u depresiju i na koncu počne odlaziti na spiritističke seanse kako bi na bilo koji mogući način mogao još jednom čuti i vidjeti ženu koju je volio. Ulazak u svijet okultizma i magije otvara ga mračnim silama koje potpuno ovladaju njegovim životom uništavajući njega osobno, njegove odnose i njegovu karijeru.

Mogu li ga ljubav i vjera onih koji ga okružuju spasiti i vratiti mu duhovnu bistrinu i slobodu?

U romanu smještenu u svijet engleske aristokracije s početkom 20. stoljeća, stilski iznimno lijepo napisanu, Robert H. Benson, genijalni autor bestselera Gospodar svijeta, u napetoj radnji majstorski je opisao mnoge i danas aktualne teme: zanimanje za istočnjačke filozofije, ezoterizam, spiritizam i magiju u svim njezinim oblicima te proročanski navijestio bujanje new age religioznosti.
Osim što daje stvarnu sliku toga okultnog svijeta, roman duboko psihološki ponire u stvarnost oplakivanja i beznadnosti te ukazuje na načine na koje se čovjek može nositi sa životnim bolima.

Vješto koristeći žanr gotičkoga romana s romantičnim elementima Benson uzbudljivom pričom koja će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja izvrsno osvjetljava duhovni svijet te vječnu borbu između dobra i zla u ljudskoj duši, kao i snagu ljubavi koja sve pobjeđuje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica