Cijena:

17,25 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 953-235-053-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 397

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 210 x 140

Autori: Aralica,Ivan

Šifra: VKGZ00290

Sunce

Novi roman, po sudu mnogih najvećeg hrvatskog romanopisca, još jednom pokazuje Aralicu kao pripovjedača sa nevjerojatnim smislom za stil i najsitnije detalje iz kojih filigranskom umješnošću stvara vrhunska književna djela.
Okosnicu romana čini sjećanje samog autora na jedno razdoblje njegova djetinjstva koje mu se usjeklo u pamćenje i koje je umnogome odredilo i njegov životni put.
Riječ je o boravku u dječjem lječilištu na Čiovu tijekom kojega je bio okružen pažnjom, ljubavlju i dobrotom jedne od tamo službujućih časnih sestara.
Opisujući sjećanja iz djetinjstva i prisjećajući se lika požrtvovne sestre Domine autor je stvorio svoje možda ponajbolje djelo.
Ovaj roman o djetinjstvu istodobno je i roman o ljudskome odrastanju, o plemenitosti, dobroti i požrtvovnosti drugih koja nas osvaja i oblikuje. Pisan s velikim nadahnućem, iznimnim spisateljskim žarom i neskrivenim emocijama, prepun slikovitih drevnih priča, ali mnogih nikada ispričanih slika, odnosa i detalja iz vlastitog života, ovaj roman još će jednom potvrditi Aralicu kao najčitanijega suvremenog hrvatskog autora.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica