Cijena:

130,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 953-235-053-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 397

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 210 x 140

Autori: Aralica,Ivan

Šifra: 359

Sunce

Novi roman, po sudu mnogih najvećeg hrvatskog romanopisca, još jednom pokazuje Aralicu kao pripovjedača sa nevjerojatnim smislom za stil i najsitnije detalje iz kojih filigranskom umješnošću stvara vrhunska književna djela.
Okosnicu romana čini sjećanje samog autora na jedno razdoblje njegova djetinjstva koje mu se usjeklo u pamćenje i koje je umnogome odredilo i njegov životni put.
Riječ je o boravku u dječjem lječilištu na Čiovu tijekom kojega je bio okružen pažnjom, ljubavlju i dobrotom jedne od tamo službujućih časnih sestara.
Opisujući sjećanja iz djetinjstva i prisjećajući se lika požrtvovne sestre Domine autor je stvorio svoje možda ponajbolje djelo.
Ovaj roman o djetinjstvu istodobno je i roman o ljudskome odrastanju, o plemenitosti, dobroti i požrtvovnosti drugih koja nas osvaja i oblikuje. Pisan s velikim nadahnućem, iznimnim spisateljskim žarom i neskrivenim emocijama, prepun slikovitih drevnih priča, ali mnogih nikada ispričanih slika, odnosa i detalja iz vlastitog života, ovaj roman još će jednom potvrditi Aralicu kao najčitanijega suvremenog hrvatskog autora.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika