Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0827-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 114

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 165 x 115

Autori: Kongregacija za kler

Šifra: 9KSA11417

Svećenik - služitelj Božjega milosrđa (D-164)

Pomoć za ispovjednike i duhovne vođe

"Nužno je vratiti se ispovjedaonici, kao mjestu u kojem se slavi sakrament pomirenja, ali također kao mjestu u kojem se treba češće 'zadržati' da bi vjernik mogao pronaći milosrđe, savjet i utjehu, osjetiti da ga Bog ljubi i razumije te iskusiti prisutnost Božjega milosrđa, uz onu stvarnu prisutnost u euharistiji".
Ovim se riječima obratio papa Benedikt XVI. sudionicima 21. tečaja za sudište pro foro interno, u govoru održanom 11. ožujka 2010. godine prigodom Svećeničke godine, skrenuvši pozornost svima na važnost, a samim tim i na apostolsku hitnost da i pokornici i služitelji ponovno otkriju sakrament pomirenja.
Ovom se instrukcijom, koja je još jedan plod Svećeničke godine, želi ponuditi korisno sredstvo za trajnu izgradnju klera te pružiti pomoć ponovnomu otkrivanju vrijednosti slavljenja sakramenta pomirenja i duhovnoga vodstva.
Dokument je, osim uvodnih i završnih napomena, podijeljen u dva osnovna dijela. Prvi je posvećen službi pokore i pomirenja u perspektivi kršćanske svetosti, a drugi službi duhovnoga vodstva. Na kraju donosi pojmovno kazalo, zatim, što je zanimljivo, Ispit savjesti za svećenike – ispovjednike te konkretne molitve prije i poslije ispovijedanja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica