Cijena:

5,31 EUR

Nakladnik: Crkva u svijetu

Biblioteka: Zajednička izdanja

Uvez: Meki

Broj Stranica: 47

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 295 x 210

Autori: Marović,Šime

Šifra: 9CRS00723

Zrno vjere

Duhovne skladbe prigodom Godine vjere

Papa Benedikt XVI. otvorio je, 11. listopada 2012., Godinu vjere. U svomu pismu Vrata vjere, on ističe da je prvotni cilj Godine vjere "poziv na autentično i obnovljeno obraćenje Gospodinu, jedinom Spasitelju svijeta" (br. 6). Stoga ovu godinu treba živjeti kao dar Crkvi i prihvatiti je kao poticaj, da bismo produbljeno upoznali i preživjeli otajstva spasenja. Vjera, primljena kao Božji milosni dar, povećava se navještajem Riječi i oblikuje život svakoga vjernika, vodeći ga prema smislu života.
Prigodom Godine vjere, skladao sam Misu (Gospodine, Slava, Vjerujem, Svet, Jaganjče Božji), nekoliko otpjevnih psalama, aleluja i pjesme, koje puk Božji može pjevati u bogoslužju. Osobito sam nastojao da vjernici, oko stola Riječi i Kruha, mogu radosno i oduševljeno zapjevati Vjerovanje. Nažalost, Vjerovanje u svetoj misi, posljednjih desetljeća, rijetko tko pjeva.
Misa je skladana da je svi vjernici, jednoglasno ili dvoglasno, mogu lako otpjevati. Otpjevni psalmi i pjesme su jednostavni, a mogu se brzo i lako zapamtiti. Skladbu Isuse, ti nam objavi mogu pjevati puk i mješoviti zbor. Zbog ljepote i jednostavnosti stihova, pjesmu Zrno vjere skladao sam za četveroglasni mješoviti pjevački zbor i puk, koji prate orgulje.

don Šime Marović
(iz Predgovora)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica