Cijena:

9,82 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Canticum novum

ISBN: 979-0-9013558-7-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 115

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 295 x 210

Autori: Kraljević Mikulandra,Bernardica

Šifra: 9GLK03413

Slavite ga glazbalima zvonkim

Duhovne skladbe za dječji zbor uz glasovir, orgulje i Orffov instrumentarij

Držim da je riječ o značajnu pedagoškom doprinosu hrvatskoj liturgijskoj glazbi u širem kontekstu, namijenjenoj katoličkoj mladeži, ponajprije onim najmlađima. Posebno mi se uspjelim čine obrade koje uključuju tzv. Orffov instrumentarij. Vokalne dionice oblikovane su vrlo prirodno, što je bez sumnje rezultat autoričina osobnog iskustva u radu s dječjim zborom,
Premda pretežito vjerna tradicionalnom harmonijskom izrazu, Bernardica Kraljević Mikulandra povremeno koristi i suvremeniji tonski slog, koji svojom disonantnošću, ipak, ne narušava prirodan protok temeljne glazbene misli.
Tomislav Uhlik

Zbirka skladbi za djecu profesorice Bernardice Kraljević Mikulandre zaslužuje posebnu pažnju, i to ponajprije zbog toga što su sve skladbe iz područja sakralne glazbe, a zatim većina tih skladbi aranžirana je za Orffov instrumentarij. Upravo iz te perspektive zbirka će biti mnogima zanimljiva i, svakako, jest jedno osvježenje u dječjoj glazbenoj literaturi. Autorica je pomno birala instrumente za svaku pojedinu skladbu, da bi što bolje izrazila karakter i narav same skladbe.
Redovito smo naučili slušati sakralne skladbe uz pratnju orgulja ili glasovira, međutim u ovoj zbirci sakralni repertorij dobiva jednu novu zvučnost, dopadljivost i privlačnost.
prof. mr. art. Miroslav Martinjak
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica