Cijena:

99,54 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 979-0-9013620-2-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 1037

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Dimenzije: 320 x 250

Priređivači: Franjo Komarica, Ivan Šaško, Miroslav Martinjak, Marijan Steiner

Šifra: 9GLK03862

Kantual

Pjevajte Gospodu pjesmu novu - Hrvatska liturgijska pjesmarica

Novo, dugo očekivano izdanje kantuala »Hrvatska liturgijska pjesmarica. Pjevajte Gospodu pjesmu novu« objavljeno je u suizdanju Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te u nakladi »Glasa Koncila«.

Drugo izdanje, osim što je izmijenjeno i ispravljeno u odnosu na prošlo izdanje iz 1985. godine, dopunjeno je vlastitostima BK BiH, ispunivši tako prazninu koja je vladala u crkvenoj glazbi vezano uz prostore hrvatskoga govornoga područja.

»U ime članova Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine izražavamo radost da je blagoslovljeno djelo pripreme ovog Kantuala privedeno kraju i da će orguljaši i voditelji crkvenih zborova dobiti u ruke ovu zbirku liturgijskih popijevki s orguljskom pratnjom koja je usklađena s Hrvatskom liturgijskom pjesmaricom Pjevajte Gospodu pjesmu novu.

Također nas raduje što će ovaj Kantual bit jedinstven za liturgijska slavlja ne samo partikularnih Crkava u bilo kojem dijelu gdje Hrvati stoljećima žive nego i u hrvatskoj inozemnoj pastvi koja je u ratnim i poratnim prilikama postala još brojnija«, u predgovoru su istaknuli mons. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH te mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica