Cijena:

4,50 EUR

Nakladnik: Informativni centar Mir Međugorje

ISBN: 978-9958-36-029-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 172

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Autori: Barbarić,Slavko

Šifra: KTVZ01813

Visina: 205 mm

Širina: 125 mm

Biseri ranjena srca

Ova je knjiga potresno svjedočanstvo o velikoj pošasti uživanja droge, koja se sve više širi svijetom, opasno remeti rizičku, mentalnu i duhovnu strukturu čovjeka i smrtno ugrožava njegov biološki opstanak. To je posebna bolest naše civilizacije kojoj je korijen u odsutnosti Boga u čovjekovu srcu, pa onda u društvu, obitelji i cijelom svijetu. Tako epopeja materijalističkog ateizma udara glavom o zid i uzroci u brojnim judima drame i tragedije u tisuće čina.

Ovaj naraštaj nikako da dođe do spoznaje i priznanja da ima većih potreba od visokoga materijalnog standarda i gorih opasnosti za čovjeka od koncentracijskih logora i hidrogenske bombe. Veća je potreba nazočnosti Božje od bilo kojega drugog dobra. Gore su zlo droga i aids nego i sam rat. Upravo glad za Bogom natjerala je ljude da na svoju ruku stupe u potragu za njim, ali ih to nije dovelo do njega jer su olako zamijenili Stvoritelja i stvorenje. To rađa najgorim posljedicama jer, uz ostalo zlo, vraća čovjeka u njegovo izvorno ništa.

Odbacivanje Boga istodobno je odbacivanje i čovjeka, jer je čovjek živa slika Božja. Zato je svaki ateizam ujedno i antihumanizam.

Počev od 19. st. svjedoci smo intenziviranja ludosti i umnažanja njezinih oblika. Na njoj zasnovana vlast bezumlja stvara religiozno-kulturni i svaki drugi genocid, koji se danas obavlja vlastitom čovjekovom rukom. Što god postaje luđi, biva i opasniji od bilo kojega drugoga prije sebe.

Stvari ne mogu dati što Bog može dati. Zamjena je ubitačna. Što više, one svojom nedostatnošću ne samo ne daju što obećavaju i što se od njih traži, nego još oduzimaju čovjeku slobodu i čine ga ovisnim o sebi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica