Cijena:

15,00 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-696-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 95

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Šito Ćorić,Šimun

Šifra: 9GLK03875

Visina: 215 mm

Širina: 150 mm

Čarobne staze i drugi svjetovi

Drukčije priče o sv. Franji i njegovima

Knjiga donosi više od pedeset kratkih, kako autor sam kaže, neobičnih zapisa i priča o čovjeku samcu i prolazniku koji je na ovom našem planetu proveo četrdeset i koju godinu, a učinio je toliko kao da je stoljećima na njemu živio. Već je za života postao prava legenda. Pamtili su ga prosjaci i kraljevne, vinogradari i umjetnici, školovani i neuki, vjernici i nevjernici, istok i zapad, političari i društva za zaštitu ptica selica. Pa i redovito stroga i ćudljiva crkvena hijerarhija njega je samo godinu-dvije nakon smrti najslužbenije proglasila svetim.

Podijeljena je na dvije velike cjeline. Prva cjelina zapisa u kratkim crtama prikazuje najvažnije trenutke Franjina života, a druga donosi crtice iz života njegove redovničke braće i sestara, kako njegovih suvremenika tako i onih koji su ga odlučili slijediti nakon njegove smrti.

Knjiga o sv. Franji ne vraća čitatelja samo u davne dane njegova života, nego ga "čarobnim stazama" upozorava i vodi upravo onima koji su u današnjoj civilizaciji postali tuđi i "drugi svjetovi".

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica