Cijena:

75,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-602-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 174

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Šito Ćorić,Šimun

Šifra: 978-953-241-602-2

Visina: 200 mm

Širina: 140 mm

Kako uspješnije kvariti međuljudske odnose

Psihološko-teološki pristup bolestima duha

U knjizi autor, doktor psihologije i teolog, govori o bolestima ljudskoga duha. Kao psiholog objektivno opisuje najčešće smetnje dobrim međuljudskim odnosima te psihološkom analizom daje odgovore zašto se ljudi tako ponašaju. Potom kao teolog na temelju biblijskih tekstova i Crkvenoga nauka objašnjava što Bog kaže o bolestima duha.
Mržnja, zavist, laž, klevetanje, ogovaranje i tračanje, licemjerje, sebičnost, oholost, zluradost, osveta, grijeh propustom, nepomirljivost i nesnošljivost – 13 je duhovnih bolesti koje pogađaju prije svega pojedince, ali imaju velik utjecaj na međuljudske odnose. Te duhovne bolesti moguće je izliječiti, a prvi korak u tome jest priznanje istine samomu sebi. Veliku iscjeliteljsku ulogu u tome igra upravo vjera jer skrušeno priznanje krivnje djeluje terapeutski na psihički i duhovni život osobe.
Stručan i iscrpan, pa i duhovit pristup te svima razumljiv jezik kojim je knjiga pisana svakomu kršćaninu bit će od velike pomoći u formiranju vlastite duše, ali i u izgradnji uspješnijih i kvalitetnijih međuljudskih odnosa.

Preporuka

Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica