Cijena:

18,58 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Romani

ISBN: 978-953-241-469-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 335

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 200 x 135

Autori: Šito Ćorić,Šimun

Šifra: 6573

Izgleda, drugog puta nije bilo

Roman iz novije europske povijesti

Roman kroz 34 povezane priče donosi povijest jedne hrvatske obitelji u vihoru različitih političkih i ratnih previranja. One na svoj izvorni način ocrtavaju u određenom vremenu sudbinu Europe, a osobito hrvatskoga naroda u njoj.

Okosnicu romana čini životna priča Šimuna Kulina, profesionalnoga vojnika i časnika austrougarske vojske, koji se iz Prvoga svjetskoga rata, iako teško ranjen, vratio kući u malo humsko mjesto. Uz ljepotu običaja i svakodnevne teškoće domaćega ognjišta opisane kroz sudbinu obitelji Kulin, isprepliću se i povijesni tragovi turskih osvajanja, austrougarskih nastojanja, surovost i bijeda jednoga svjetskoga rata, zatomljene ljubavi, iseljavanja u obje Amerike, kao i podvale beogradske politike...

Pristup toga suvremenoga romana, kakvih nema mnogo u hrvatskoj književnosti, može pomoći u rješavanju dosta toga što je do danas povijesno ostalo neriješeno, kako u narodu tako i u obiteljskim i osobnim sudbinama. "Na život nerazdvojno spada i sreća i nesreća" – zadnje su riječi u romanu – ali se nikada ne treba predati, poruka je koja ostaje nakon čitanja, jer čini se da drugoga puta nema.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica