Cijena:

120,00 kn / 15,93€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Tertium millennium

ISBN: 978-953-241-389-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 210

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 240 x 165

Autori: Valković,Jerko

Šifra: 5352

Crkva i svijet medija

Mogućnost susreta i različitost perspektiva

Knjiga teologa i komunikologa Jerka Valkovića na više od 200 stranica predstavlja poseban vid komunikacije Crkve - komunikacije koja se odvija putem sredstava društvenog priopćavanja.

Prva cjelina, "Crkva i sredstva društvenih komunikacija: od pergamene do virtualnih prostora", u sedam dijelova govori o odnosu Crkve i medija: od početaka kršćanstva do tiskanih knjiga, pojave tiska, susreta Crkve s elektroničkim medijima, Drugoga vatikanskog koncila te pojave novih medija, s time da autor veći naglasak stavlja na razdoblje od Drugoga vatikanskog sabora pa do naših dana.

Druga cjelina, "Radijski i televizijski prijenos mise", u pet dijelova predočuje problematiku radijskog i televizijskog prijenosa misnog slavlja. Taj za mnoge samorazumljiv čin otvara brojna pitanja teološke, pastoralne i ekleziološke prirode. Autor predstavlja problematiku iz povijesnog aspekta, ali i rasprave koje su uslijedile, kako u crkvenoj hijerarhiji, tako i među teolozima i pastoralcima. Usto Valković predstavlja medijsku i liturgijsku problematiku prijenosa mise prikazujući mišljenja nekih najvažnijih autora te objašnjava kako prijenos mise svjedoči o mogućnosti susreta Crkve i medija, štoviše liturgije i medija.

Autor donosi sve relevantne crkvene dokumente o problematici kojom se u knjizi bavi, ali koristi i obilnu sekundarnu literaturu, na raznim jezicima. Riječ je o sustavnom djelu, koje prvi put kod nas na znanstven, ali istodobno i jezgrovit način, nestručnjaku jednostavnim i razumljivom jezikom, donosi svu složenost odnosa Crkve i svijeta medija.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica