Cijena:

11,81 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-774-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 128

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Goran Andrijanić

Priređivači: Grzegorz Górny, Krzysztof Koehler, Tomasz P. Terlikowski, Rafał Tichy, Filip Memches, Wojciech Wencel, Jan Zieliński, Marek Horodniczy, Aleksander Kopinski, Tadeusz Grzesik

Šifra: VK2111003

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Deset (prekršenih) zapovijedi

Ispovijesti naših suvremenika

Deset Božjih zapovijedi: kako ih živimo, kako ih kršimo i što to otkriva o nama!

U ovoj sasvim jedinstvenoj knjizi Deset (prekršenih) zapovijedi sadržano je deset ispovijesti naših suvremenika o njihovoj unutarnjoj borbi, o tome što se u savjesti događa kada se suočimo s vlastitim slabostima. Posebna je vrijednost knjige u tome što je riječ o svjedočanstvima članova redakcije poljskoga časopisa Fronda, utjecajnoga glasila katoličkih intelektualaca. Ovi poznati i javno angažirani katolici koje je vjernička javnost smatrala uzorima i superjunacima otvoreno su i bez dlake na jeziku iznijeli svoje najdublje i najveće slabosti. Naslovna ilustracija sa Supermanom, koji kleči pred svećenikom i ispovijeda se, ironični je komentar na stanje njihova duha, ali i poruka o slabostima svih nas. Jedan od njih tako ispovijeda: "Griješio sam na istim područjima kao i žrtve mojih tekstova, ali nekako na puno groteskniji način… Ja. Veliki pjesnik. Vitez vjere. Budućnost naroda."

Neke ispovijesti posebice svjedoče o duhovnim zamkama u koje mogu upasti oni koji vode „sveti rat“ protiv svojih neistomišljenika u javnosti. Egoizam, nedostatak milosrđa, pogrešna nakana, mesijanski kompleks... samo su neke od njih. Ova autentična svjedočanstva konkretnih ljudi s vlastitim emocijama, psihologijom i životnim okolnostima zorno pokazuju kako se u zrcalu Božjih zapovijedi nepogrešivo otkriva prava istina o svima nama. Ona su ujedno i poziv da se, neovisno o svojemu društvenom, poslovnom i volonterskom vjerničkom angažmanu, uvijek iznova trebamo vraćati korijenima, tj. odnosu s Bogom i Božjom riječju.

Odlučili smo objaviti deset zapovijedi shvaćenih kao deset osobnih ispovijesti, pa i kao deset zaziva [Bogu].
Fronda

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica