Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Riječ

ISBN: 953-151-841-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 150

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1993

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Kliesch,Klaus

Šifra: 9KSA09070

Djela apostolska

Dragi čitatelji!
Prije no što otvorite ovu knjigu - to vas od srca molim -pročitajte svakako Lukino evanđelje i Djela apostolska. Nakon čitanja ovih mojih tumačenja, opet - molim vas - još jednom pročitajte Djela apostolska. Moj doprinos je u tome da se uživite u Djela apostolska; da vam se otvori njihovo shvaćanje vjere i Crkve te da vam pokažem put do vaše osobne vjere, biblijski zasnovane, i do stanja vaše crkvenosti.
Želim vas uputiti na neka neprijeporno osnovna ishodišta svoga izlaganja. Moje izlaganje uvjetovano je povijesno-kritičkim tumačenjem Pisma, te nastoji biti metodički i znanstveno utemeljeno, pa makar neki autori u tumačenju određenih mjesta Svetog pisma došli i do drukčijih posljedaka. Razum nije jedina mjera tumačenja, no Bibliju je potrebno čuvati od proizvoljnosti i nera-zbora.
Naše shvaćanje svijeta nije više ono iz biblijskih vremena. Nama je mnogo toga postalo jasnije i providnije. Ja ne pretpostavljam neposredno i izravno Božje zahvaćanje u svjetske događaje. Bog djeluje posredno. Sve što postoji, ovisi o Bogu, odnosno na nj je oslonjeno, te on sve drži u svojoj ruci i ne drži nužnim voditi i poboljšati svijet nekim izvanrednim prirodnim pojavama. Bog zato ipak izravno i neposredno zahvaća u čovjekovo srce: tako on ureduje svijet i vodi ga k savršenstvu u ljubavi. Na neizmjerno čudesan način on je to činio, i još čini, u Isusu Kristu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica