Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Riječ

ISBN: 978-953-151-839-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 83

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1991

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Dugandžić,Ivan

Šifra: 9KSA08700

Nova pravednost

Poruka Isusova Govora na gori (Mt 5-7)

Govor na gori vjerojatno je najčitaniji dio ne samo Matejeva Evanđelja već i čitave Biblije. O njemu su napisana brojna razmišljanja i rasprave. Te riječi su uvijek iznova komentirane i tumačene. Ipak, čini se da je najbolji komentar dao sam evanđelist zaključivši Govor na gori reakcijom naroda: "Kad Isus dovrši svoj govor, veliko je mnoštvo naroda bilo zaneseno njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj koji ima vlast, a ne kao njihovi književnici" (Mt 7, 28-29).

Govor na gori nalazi i danas svoje slušatelje. Isusova riječ rađa i danas zanosom, oplemenjuje srca i pokreće volju. Isus je i danas drukčiji od modernih "književnika", od profesionalnih govornika koji su krivi za inflaciju riječi do koje se više puno ne drži. U svojoj riječi on i danas sreće čovjeka kao onaj koji ima vlast, koji čovjeka suočava s vječnom istinom o njemu samom.

Zato je dovoljno samo pomoći čitateljima da lakše nađu pristup do tog nepresušnog izvora. To je cilj i ove knjižice. U njoj su sabrana razmišljanja o Govoru na gori što su u sedamnaest nastavaka objavljivana u "Svetoj baštini" odnosno "Našim ognjištima". Tekstovi su preuzeti bez ikakva kraćenja ili proširivanja, jedino su učinjeni sitniji ispravci.

Autorov Predgovor

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica