Cijena:

11,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 953-11-0119-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 198

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Dugandžić,Ivan

Šifra: 9KSA09420

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Biblijska teologija Novog zavjeta

Ovaj sveučilišni udžbenik prvi je domaći priručnik biblijske teologije Novoga zavjeta. Namijenjen je svima koje zanima izvor i razvitak teološkog razmišljanja sadržanog u spisima Novoga zavjeta, a napose studentima teologije i srodnih disciplina kojima će poslužiti kao udžbenik za kolegij biblijske teologije Novoga zavjeta.
Unatoč poteškoćama na području suvremenih biblijskih znanosti u sustavnome prikazivanju novozavjetne teologije, ovaj priručnik nastoji u skladu s katoličkom tradicijom na tome području, uvažavajući sve posebnosti i različitosti novozavjetnih teoloških spisa, iste promotriti u općoj perspektivi novozavjetne objave.
Knjiga redom obrađuje novozavjetne spise odnosno skupine spisa s obzirom na njihove specifičnosti ali i s obzirom na općenitosti novozavjetne teološke misli, uvodi u povijest nastanka i razvitka biblijske teologije Novoga zavjeta kroz prikaze različitih teoloških struja prošloga stoljeća u tome smislu, i konačno, ukazuje na relevatnu i obuhvatnu literaturu s toga područja, kako onu s drugih jezičnih prostora, tako i onu dostupnu na hrvatskome jeziku.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica