Cijena:

16,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 978-953-110278-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 227

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Cessario,Romanus

Šifra: 1314

Kreposti

Kao priručnike neophodne za studij teologije i za osobno proučavanje KS preporučuje svoj niz AMATECA koju preuzima od talijanskog izdavača. On je okupio vodeće svjetske teologe iz pojedinih disciplina kako bi priredili cjeloviti niz priručnika za teološke fakultete, seminare i institute kao i za teološke tečajeve za laike.
U posebnost kršćanskoga morala, a poglavito uključivanjem slobode u milosni događaj, integriraju se kreposti. U ovoj raspravi o krepostima Romanus Cesssario, profesor na Institutu Ivan Pavao II. u Washingtonu, daje primjer one vjernosti tomističkoj karizmi koju su saborski oci hvalili i poticali. On pokazuje kako kreposti kršćanskog života čine vjernika sposobnim nasljedovati i izabirati moralno dobro na način da se kreposna osoba sve više suobličuje Kristovoj dobroti.
Ovaj novi prikaz teologalnih kreposti –  vjere, nade i ljubavi, i četiri stožerne kreposti – razboritosti, pravednosti, jakosti i umjerenosti, uvodi čitatelja u temeljna pitanja moralne teologije i pruža zbirku komentara koja je osobito korisna za bolje razumijevanje pojedinih odlomaka Katekizma Katoličke Crkve.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica