Cijena:

40,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 978-953-11-0447-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 443

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 240 x 165

Autori: Aramini,Michele

Šifra: 9KSA11175

Uvod u bioetiku

Bioetika, relativno mlada znanstvena disciplina, bavi se starim čovjekovim dilemama i novim pitanjima koja, prije svega, otvaraju znanstvena otkrića i primjene nove tehnologije.
Objavljivanje ovoga Uvoda u bioetiku, namijenjenog liječnicima, profesorima i studentima raznih učilišta, opravdava se nastojanjem da ponudimo znanstvenu informaciju, jasnu i što potpuniju, izbjegavajući istodobno višak stranica koje bi obeshrabrile mnoge čitatelje.
Uzimajući u obzir razna etička stajališta koja se pojavljuju u bioetici, u ovoj su knjizi za svaku pojedinu temu ponuđeni različiti etički sudovi i njihove argumentacije. Tako se čitatelju želi ponuditi mogućnost da izgradi vlastito uvjerenje. Uz već postojeće i zapažene prinose hrvatskih bioetičara, vjerujemo da će prijevod i objavljivanje ovog Araminijevog Uvoda u bioetiku, koji se smatra jednim od dvaju standardnih udžbenika iz područja bioetike u Italiji, biti od velike koristi u pristupu toj suvremenoj i aktualnoj problematici kako općenito, tako i u okviru naših konkretnih prilika.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica