Cijena:

95,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 978-953-11-0795-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 136

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Blažević,Velimir

Šifra: 5929

Župe i župnici

Pravno-pastoralni repetitorij

Knjiga je ponajprije namijenjena župnicima i drugim svećenicima koji s njima surađuju u dušobrižništvu ili ih zamjenjuju. Može im poslužiti i pomoći da lakše ispunjavaju svoje obveze i zadaće te da budu sigurni da postupaju ispravno u onome što čine ili kako čine.
Ona također može biti od koristi vjernicima laicima koji žele znati što mogu tražiti i očekivati od svojih župnika, a i kako se sami mogu aktivnije uključiti u život župe. Župa u crkvenom ustroju čini okosnicu i temeljnu kariku u vršenju dušobrižničkog i spasenjskog poslanja Crkve, a župnik u povjerenoj mu župi, kao njezin pastir, za zajednicu vjernika koji tvore župu pod vlašću dijecezanskog biskupa, ispunjava zadaću naučavanja, posvećivanja i upravljanja.
Da bi župa, sa svojim odgovarajućim strukturama, bila dobro organizirana i funkcionirala, i da bi župnik uspješno obavljao svoju službu, Zakonik kanonskoga prava donosi odredbe koje reguliraju i samo unutarnje uređenje župe i pastirsko djelovanje župnika. Iznošenje tih odredaba i njihovo kratko tumačenje predmet su ove knjige.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica