Cijena:

7,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 987-953-11-0314-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 112

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 263 x 190

Autori: Rebić,Adalbert

Šifra: 9KSA10700

Odnos između Židova i kršćana kroz povijest

Zbog iznimnog interesa studenata na Katoličkom bogoslovskom fakultetu za temu odnosa Židova i kršćana, ali i pod utjecajem ostalih događaja, kao što je pojava knjige na njemačkom knjiškom tržištu »Katolička Crkva i holokaust. Istraživanje krivnje i kajane, (Die katholische Kirche und der Holocautst. Eine Untersuchung über Schuld und Sühne)«, prožete mržnjom i okrivljivanjem, poluistinama i insinuacijama na račun Crkve, prof. dr. Adalbert Rebić prepoznao je potrebu za nastankom priručnika »Odnos između Židova i kršćanstva kroz povijest«.
Pri sastavljanju tog djela, autor se služio brojnom literaturom koja je posljednjih godina objavljena, događajima iz Drugog svjetskog rata, nastalim  događajima u Katoličkoj crkvi u znaku pomirenja i barem traženja pomirenja između katolika i Židova, te vlastitim iskustvima stečenim na putovanjima po Izraelu i susretima s pripanicima Židovskog naroda.
Priručnik »Odnos između Židova i kršćanstva kroz povijest « namijenjen je potrebama studenata KBF-a, ali i široj javnosti, u kojem autor nastoji biti objektivan i u odnosu na Novi zavjet i u odnosu na Židove i u odnosu na kršćane, te vodeći se riječima našeg Učitelja iz Nazareta: »Upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi« (Iv 8,32), nastoji među ljudima srušiti zidove koji ih razdvajaju i izgraditi mostove zajedništva i snošljivosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica