Cijena:

7,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 953-151-117-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 173

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1996

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Rebić,Adalbert

Šifra: 736

Stvaranje svijeta i čovjeka

Egzegeza i biblijska teologija s uvodom u petoknjižje

Već je minulo 26 ljeta od 1. izdanja a 24 ljeta od 2. izdanja Biblijske prapovijesti. Poodavno se osjeća potreba da objavimo i 3. izdanje Biblijske prapovijesti. Međutim, budući daje prilično vremena prohujalo od prvog izdanja, odlučio sam knjigu za 3. izdanje preraditi. Prerađujući knjigu Biblijsku prapovijest, svoj prvijenac, uvidio sam da bi prvi dio te knjige (Post 1-3) bilo bolje objaviti kao zasebnu cjelinu. Odlučio sam stoga prvi dio knjige objaviti kao posebno djelo pod naslovom Stvaranje svijeta i čovjeka, s uvodom u Petoknjižje.
Djelo sam pregledao, uskladio s novijim podacima tumačenja Post 1-3, dodao neke nove elemente a iznad svega noviju literaturu. Ispustio sam ili temeljito redigirao neke nepotrebne odsjeke. Ovako oblikovano djelo sada je unutar sebe povezanije, sročenije i preglednije. '
Budući da sam poslije ovog mojeg prvijenca objavio još devet samostalnih izvornih djela biblijske struke i priredio desetak zbornika pretežno s mariološkom tematikom, uz oko četiri stotine članaka, prikaza i recenzija biblijske specijalizacije, držim da je ovo prerađeno djelo nekako zaokružena cjelina mojeg 25 godišnjeg spisateljskog rada. Posljednjih pet godina bio sam u državnoj službi, u službi prognanih i izbjeglih osoba, te sam tako u istraživanju i u znanstvenom radu imao stanoviti zastoj. Međutim, služenje čovjeku prognaniku i izbjeglici i te kako je služenje riječi Božjoj, uprisutnjenoj u čovjeku, stvorenome na sliku Božju. Čestitam svim mojim vjernim čitateljima koji su kroz to vrijeme bili sa mnom čitajući retke i retke koji su proizašli iz mojeg pera ili računala. Zahvaljujem im na strpljivosti koju su imali sa mnom i za svu onu ljubav koju su mi iskazivali. Držim da im je moj rad bio od koristi i da sam na taj način dijelom obavio svoju zadaću u službi tumačenja i naviještanja riječi Božje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica